Cum scoți hormonii și antibioticele din carnea de pui? Află 3 metode eficiente
Carnea de pui este apreciată pentru aroma și gustul deosebit. Din păcate, există producători care folosesc diverse substanțe pentru a accelera și a stimula creșterea puilor. Păsările ajung să fie hrănite cu furaj combinat, cu hormoni și antibiotice, cele din urmă menținându-se în organismul găinii mai mult de o săptămână.
Cum poți curăța carnea de pui, de antibiotice și toxine, chiar la tine în bucătărie?Prima metodăDacă fierbi o găină din comerț, mai bine să nu utilizezi bulionul. În procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă. Dacă vrei să faci o ciorbă/supă bună ia o găină de casă.A doua metodăDacă vrei să dai un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne. Acolo se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să elimini și pielea.A treia metodăÎnmoaie găina într-o soluție specială. Pentru aceasta o să ai nevoie de 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluția, iar apoi mai pregătește una și mai lasă găina în ea pentru 1-2 ore.De asemenea, poți înmuia carnea și în apă minerală carbogazoasă. În acest fel, ea nu doar se va purifica, dar și va deveni mult mai moale.